2017. augusztus 7., hétfő

Citromos joghurttorta

Készíts tortát gyorsan és egyszerűen. 
Egy kis keverés, egy kis kavarás , és máris kész van ez a könnyű citromos joghurttorta.
Ebben a nyári melegben igazán üdítően esik, egy szelet belőle!



Hozzávalók a torta aljához:
300 g  édes keksz
160 g olvasztott vaj

Hozzávalók a krémhez:
700 g görög natúr joghurt
250 g habtejszín ( Folyékony állapotában mérve! )
120 g porcukor
20 g / 1 csomag zselatin
50 ml citromlé

Továbbá: 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma, folpack

Hozzávalók a díszítéshez:
1 db citrom
1 db narancs
1 db grépfrút
1 db mangó

Elkészítése:
Az alaphoz daráljuk le a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal.
A tortaformát béleljünk ki teljesen folpackkal, majd tegyük bele a vajjal összekevert kekszet.
Kezünkkel alaposan nyomkodjuk egyenletesen le és tegyük a hűtőbe,amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a joghurtot keverjük össze a porcukorral .
A tejszínt verjük fel kemény habbá.
A zselatint oldjuk fel 50 ml vízbe és főzzük fel,majd keverjük hozzá a joghurthoz.
Adjuk hozzá a citromlevet és a keményre vert tejszínt.
Keverjük fel egy habverő segítségével és öntsük rá a tortaalapunkra.
Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni.

Másnap, vegyük ki a formából és a tetejét ,díszítsük a gyümölcsökkel tetszésünk szerint.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...