2017. június 11., vasárnap

Tormalevélben töltött káposzta




Hozzávalók:
10 db gyenge friss tormalevél
0,5 kg darált sertéscomb
0,5 kg darált marhacomb
25 dkg kukoricadara
2 db vöröshagyma
1 dl. olaj
2 db tv paprika
1 db erős hegyes paprika 
2 db paradicsom
Ízlés szerint só,bors
1 evőkanál pirospaprika
15 dkg paradicsomsűrítmény


( Tölthetjük vegyesen, torma és kelkáposzta levelekbe is. Én most vegyesen töltöttem.)

Elkészítése:

A tormaleveleket tegyük egy mély fazékba.
Forraljuk 1,5 -2 liter vizet.
Adjuk hozzá egy evőkanál ecetet és egy csapott evőkanál sót.
Keverjük el és öntsük a tormalevelekre.
Hagyjuk állni 10 percig és öntsük le róla a vizet.
Ismételjük meg újra ezt a műveletet,majd tegyük egy tálcára a megpuhult tormaleveleket.
Vágjuk ki a levél vastag erét és kb 10-15 cm -es darabokra vágjuk fel.

Készítsük el a tölteléket

Elővesszünk egy lábast és belerakjuk az olajat majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát
,ehhez hozzáadjuk a nagyon apró darabokra vágott paprikákat és a paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a pirospaprikát és egy deci vízzel felengedjük, majd kb 10 percig egy lecsós alapot készítünk belőle.
Ha elkészült hozzá keverjük a húsos keverékünkhöz, itt is sózzuk,borsozzuk ízlés szerint.
Sorra a torma lapukba töltünk egy kb diónyi nagyságú húskeveréket és feltekerjük őket.
Törekedjünk a kicsi töltelékek készítésére, fontos hogy kb egyformák legyenek a töltelékek,mert így egyszerre fognak megfőni!


Egy  fazékba rakjuk a töltelékeket egymásra rétegezve.
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi, kis lángon lefedve félig megfőzzük. 
Amikor félig megfőtt a káposztánk akkor, a paradicsomsűrítmény kb 1 deci vízzel elkeverjük és a káposztánk tetejére öntjük, összerázogatjuk és szintén lefedve készre főzzük.

Mivel csak töltelékünk van,ezért a felesleges lét leöntjük róla,majd egy tepsibe átrakjuk szorosan egymás mellé. 
Mangalica szalonnából több kakastaréjt vágunk és a káposzta tetejét  befedjük vele.
Forró sütőbe tesszük és addig sütjük amíg a szalonna teljesen zsírjára nem sül.
Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.





Tormalevélben töltött káposzta készítése videó képekben:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...