2017. június 19., hétfő

Tejszínes rákos metélt

Tejszínes rákos fetuccini

Paglia e fieno - széna és szalma. Zöld (spenótos) és sárga (tojásos) tésztát találunk egy csomagban. Általában fetuccinit és tagliatellét vásárolhatunk ebben a formában. Nagyon finom és látványos tálalásnál. Nagyobb üzletláncokban beszerezhető!




Hozzávalók:
50 dkg spenótos és tojás metélt vegyesen
4 dl. tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
60 g. vaj
35 dkg fagyasztott natúr rák
( Aldiban kapható )
2 fej fokhagyma finomra összevágva
1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
Ízlés szerint só, bors,parmezánsajt

Elkészítése:
Tegyünk oda egy nagy fazék vizet forrni.
Főzzük ki a tésztát kb. 10 perc alatt.
Amikor puha,akkor szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.
Egy másik lábasba olvasszuk fel a vajat.
Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük meg néhány perc alatt a rákok mind két oldalát.
Amikor szép rózsaszínűek,adjuk hozzá a tejszínnel elkevert keményítőt és ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Forraljunk rajta egyet és zárjuk el alatta a gázt.
Keverjük hozzá a kifőtt tésztát és a finomra összevágott petrezselyemzöldet.
Tálaláskor szórjuk meg bőven reszelt parmezánsajttal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...