2017. május 30., kedd

Olasz vegyes babfőzelék

Ma egy nem szokványos főzelék receptet hoztam nektek.
Kép forrása:
A olaszok vegyes hüvelyesekből és
gabonakeverékekből főznek főzeléket amit ők inkább salátának neveznek és sok parmezánnal és pirítós kenyérrel kínálnak.
Elkészítéséhez  előre bekevert bab és
gabonaféléket használnak.
Náluk misto legumi e caereali-ként
árulják az üzletekben.


Ha Olaszországban jártok érdemes betérni
egy üzletbe és beszerezni egy pár zacskóval
ebből a keverékből. Nálunk sajnos nem lehet kapni
de mi is könnyedén bekeverhetjük és a
 hozzávalókat pedig a gyógynövény boltokban
meg is tudjuk vásárolni.





Hozzávalók:
30 dkg vegyes száraz bab keverék
( fehérbab, tarkabab,adzuki bab, feketebab,mungóbab)
15 dkg keverék összesen: vörös lencse,zöld lencse,szárított csicseriborsó
5 dkg árpagyöngy
3 db babérlevél
ízlés szerint só,bors

Hozzávalók a főzelék besűrűsítéséhez: 1 evőkanál étkezési keményítő

Hozzávalók a tálaláshoz:
reszelt parmezán sajt és pirítós bagett szeletek

Elkészítése:
Előző este a szárazbabokat, a lencséket,a csicseriborsót és az árpagyöngyöt összekeverjük egy tálba és annyi vizet öntünk rá hogy ellepje. Másnap leszűrjük róla a maradék vizet és folyó vízzel átmossuk. Belerakjuk egy kuktába és friss vízzel felöntjük. Csak annyi vizet adjunk hozzá ami kb két ujjnyira ellepi őket. Tegyük hozzá a babérleveleket és zárjuk le a kuktát. Forralás után főzzük 25 percig,majd óvatosan nyissuk ki a szelepet és engedjük ki a gőzt a kuktából. Nyissuk ki és öntsük át egy másik edénybe. A puha bab keverékhez adjunk ízlés szerint sót, őrölt borsot , egy evőkanál étkezési keményítőt amit előzőleg kevés vízzel elkeverünk és sűrítsük be. Ezután máris tálalhatjuk.
Szedjünk ki egy keveset egy mélytányérba. A pirítós kenyereket rakjuk a tetejére és reszeljünk rá jó sok parmezán sajtot.









A recept megjelent a  2017. Küldd el a recepted / 5 Májusi számában



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...