2017. március 1., szerda

Sütőben sült baracklekváros muffinfánkok





Hozzávalók a tésztához :
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
6 dkg porcukor
8 dkg vaj
1 nagy tojás
½ mk só
2,5 dkg friss élesztő
kb. 2 dl tej



Továbbá: Baracklekvár a töltéshez,egy tojás a fánkok lekenéséhez és egy evőkanál vaj a megsült fánkok lekenéséhez. A sütéshez papír kapszlik,vagy muffinpapírok

Elkészítése :
A tészta hozzávalóiból hagyományos módon kelt tésztát készítünk.
Kiolajozunk egy tálat és ebbe rakjuk a kidagasztott tésztát, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát egy lisztezett munkafelületre borítjuk, és kb . 0,5 cm-es vastagra kinyújtjuk.
9 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
A  kiszaggatott tésztát egy kicsit megnyújtjuk és egy kávéskanál lekvárt rakunk a közepébe.
Összecsípjük a tészta széleit a töltelék felett és fánk alakot formálunk belőle.Az összecsípet aljával lefelé belerakjuk egy papír kapszliba.
Ezt a műveletet mind addig végezzük amíg el nem fogy az összes tésztánk.
Egy tepsire rakjuk őket sorra és további 20 percig kelesztjük őket.
Kelesztés után mindegyik fánk tetejét felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, gáznál 3 fokozaton megsütjük.
Közben a vajat felolvasztjuk és a megsült még forró fánkok tetejét lekenjük vele.












A receptem megjelent a 2017/ februári Küldd el a recepted receptújságban.






Süteményesfüzet megvásárlása



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...