2017. március 8., szerda

Kakaós trüffel szelet


Barátnőm nagy kedvence a kakaós trüffel. 
Ezért gondoltam egyet és belevarázsoltam neki a trüffeleket egy finom süteménybe. 
Így született meg ez a receptem.

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg porcukor
4 db tojás
6 evőkanál méz
10 dkg étcsokoládé
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Elkészítése :
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra

A porcukrot keverjük habosra a tojásokkal,majd csurgassuk bele a megmelegített mézet.
Reszeljük bele a csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is dolgozzuk bele.A masszát felezzük el. Vegyünk elő két darab nagyobb tepsit. Vágjunk szilikonos sütőpapírból kettő darab 25 x 40 cm-es darabot. Tegyük a papírt a sütőlemez hátuljára és kenjük el rajta külön külön a megfelezett masszát.
Nagyon vékony lapot kell hogy kapjunk. Tegyük be a sütőbe és süssük készre. Amikor langyosra hűltek, a tenyerünkkel nyomkodjuk meg a felületét.lapítsuk le egyenletesre.Húzzuk át a papírral együtt az egyik lapot egy tálcára úgy hogy a papíros oldala legyen alul. Erre ráhúzzuk a másik megsült lapot, a papíros oldalával és hagyjuk hogy teljesen kihűljenek.

Közben készítsük el a krémünket.

A krém hozzávalói:
9 dl. tej
3 csomag tiramisu ízű pudingpor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
kevés hideg kávé
12 db babapiskóta
6-8 db kakaós trüffel

Elkészítése :
A tejet csomómentesre keverjük a pudingporral,és sűrű krémmé főzzük.majd kihűtjük.
A vajat a porcukorral jó habosra kikeverjük,majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
Készen is van a krémünk ,jöhet a süteményünk betöltése.

Vegyük elő az egyik sütemény lapot. Húzzuk le róla a papírt és tegyük át egy tálcára.
( A tálcán az a felület legyen felül amiről lehúztuk a papírt.)
Halmozzuk rá a krém felét és kenjük el rajta egyenletesen.
Babapiskótákat mártsuk bele egy pillanatra a kávéba és helyezzük a krém tetejére szépen elosztva.
Kakaós trüffeleket vágjuk kis darabokra és a kimaradt krém részeket szórjuk be velük.
Halmozzuk rá a maradék krémet és kenjük el rajta egyenletesen.
Húzzuk le a papírt a másik lapról és fedjük be a krémet vele.
( Szintén a papíros lehúzott rész legyen alul.)
Kissé nyomkodjuk meg tenyerünkkel és tegyük félre.

Húzzuk be a tetejét csokoládéval.

Hozzávalók:
10 dkg csokoládé
10 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál olaj

Az étcsokoládét olvasszuk fel egy teáskanál olajjal,majd öntsük rá a sütemény tetejére.
Kenjük el rajta egyenletesen.
A tejcsokoládét is olvasszuk fel hasonló módon,és töltsük bele egy spicczsákba,majd húzzunk függőlegesen kissé távol egymástól csíkokat az étcsokoládéba. Egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen ellenkező irányba húzzuk össze a csíkokat a csokoládéban. Tegyük hűtőbe egy éjszakára hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok. 
Végül szeleteljük fel és mindegyik szelet tetejére tegyünk egy-egy kakaós  trüffelt.















A recept megjelent a 2017 /2 februári Küldd el a receptedben és nagy örömömre megválasztották a hónap fotójának is. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...