2015. július 18., szombat

Őzgerinc

Minden családban vannak olyan sütemények amik bizonyos személyhez fűződnek , és csak akkor ízlenek igazán amikor ő készíti el nekünk. Ilyen sütemény ez az őzgerinc is, amit barátnőm anyukája Ica mama receptje alapján készítettem el. Bianka lányom nagy kedvence , és nagy előnye hogy sütés nélkül készül . Természetesen nem lett olyan finom mint Ica mamáé, de azért elfogyott!





Hozzávalók :
18 db babapiskóta
25 dkg liga margarin - ( nálam vaj )
50 dkg cukor
3 csapott evőkanál kakaópor
2 db egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 marék darált dió , 2 marék darált keksz -  ( nálam ezek helyett:  150 gramm darált keksz )

A  sütemény elkészítéséhez : szilikonos sütőpapír, vagy fólia.
 Egy őzgerinc süteményforma. Én egy nagyobb doboz - kenyérsütő formát használtam.



Elkészítése :
Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a tojást, a cukrot, a kakaóport és fél óráig kevergetjük folyamatosan.
Ha letelt a fél óra hozzáadjuk a vaníliás cukrot , a diót, a darált kekszet, -  ( én csak 150 gramm darált kekszet adtam hozzá)
A formát kibéleljük szilikonos sütőpapírral és egy rész masszát simítunk a forma aljába.
Erre kerül egy sor babapiskóta , majd ismét egy rész massza , ismét egy sor babapiskóta és végül a harmadik rész  masszával betakarjuk.
Hűtőbe rakjuk kb 3 órára dermedni, majd kiborítjuk a formából , lehúzzuk róla a sütőpapírt és egy éles késsel felszeleteljük.

Jó nassolást kívánok !





4 megjegyzés:

  1. Szerintem az 50dg cukor az rengeteg borzalmas edes lesz tole, hisz a keksz is es a babapiskota is edes

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ez a süti nagyon édes. Nagyon régi recept és mindig így készítették anno a régi háziasszonyok. Sajnos nem egy diétás recept de néha bűnözhetünk egy keveset.

      Törlés
  2. A fél órás kevergetés is a vízgőz fölött történik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen sajnos félóráig kell a vízgőz felett kevergetni!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...