2011. június 24., péntek

Hamis húsleves



Ez egy olyan leves amiben nincs hús , de húsleves kinézete van, sőt még az íze is vetekszik vele.
Rendkívül egészséges. vegetáriánusok is fogyaszthatják.
A leves főzéséhez csak a zsenge tök jó!
Ilyenkor még a tök belseje szivacsos, és egyben kiemelhető a tökből.
A magjai  is zsengék és a szivacsos réteg között csücsülnek, és éppen hogy lehet őket látni.
A leves gyöngyözését a magban található olaj adja meg, ezért is hasonlít annyira az igazi húsleveshez.
Öreg főzőtök, aminek a belseje lágy, nyálkás már nem jó a leves főzéséhez !
Bátran próbáljátok ki, és a maradék tökből készítsetek egy tökfőzeléket, amit főfogásként felszolgálhattok a leves mellé.




Hozzávalók 
1 db közepes főzőtök belseje
5 db sárgarépa
3 db fehér répa
1 nagy karalábé
1 db zellergumó
egy kisebb fej karfiol
3 db újburgonya
kisebb cikk kelkáposzta
1 csokor petrezselyem zöld
1 fej vöröshagyma
1 db kisebb paradicsom
1 db kisebb paprika
1 csomag levesbe való tészta
ízlés szerint só, egész bors ,ételízesítő

Elkészítése : 
Megtisztítjuk a héjától a tököt, és hosszában ketté vágjuk.
Kivesszük a tök belső részét, lehetőleg egyben és félre rakjuk.
Megtisztítjuk a zöldségeket, megmossuk, összevágjuk.




Először a tök belsejét rakjuk a levesfőző fazékba, majd rápakoljuk a zöldségeket, kivéve a burgonyát, és a karfiolt, ezeket majd később rakjuk a levesbe , nehogy szétfőjenek.

Készíthetünk hozzá tölteléket is, amit szintén a zöldségekkel egy időben rakunk a levesbe, majd amikor leszűrjük kivesszük belőle, hagyjuk langyosra kihűlni, majd levágjuk róla a folpackot és felszeleteljük. A leves mellé kínáljuk.




 Felöntjük hideg vízzel,és mintha húslevest főznénk úgy fűszerezzük.( szemes bors,só, ételízesítő )


Lassú tűzön kb 45 percig főzzük , ha megpuhultak a zöldségek akkor el is készült a levesünk. Hasonló módon az igazi húsleveshez leszűrjük, és a tököt kidobjuk.
Levestésztát főzünk ki hozzá, és tálaljuk



Jó étvágyat kívánok !











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...